Polkuni refleksologiksi

Kiinnostuin vyöhyketerapiasta jo lukioikäisenä luettuani siitä artikkelin jostakin aikakauslehdestä. Leikkasin artikkeliin kuvatun jalkapohjan heijastekartan talteen ja yhdessä äitini kanssa kokeilimme, miltä eri pisteiden käsittely tuntuu. Vielä tuolloin en kuitenkaan osannut ajatella, että luontaishoidoista voisi tulla ammatti - olihan sellainen siihen aikaan koko Suomessa harvinaista, ja lähes tuntematonta varsinkin maaseudulla, missä itse asuin.

Opiskelin kaupalliselle alalle ja työskentelin yli 20 vuotta erilaisissa asiakaspalvelu- ja toimistoalan tehtävissä. Vuosien varrella kokeilin silloin tällöin eri luontaishoitoja joidenkin pikku vaivojen hoitamiseen ja ihan vain itseni hemmotteluunkin. Jalkayöhyketerapiassakin tulin joskus käyneeksi.

Loppuvuodesta 2007 olin käymässä äitini luona. Olin silloin ollut työtilanteeni takia jo pitkään hyvin väsynyt, minkä johdosta äitini kysyi minulta: "Jos joutuisit vielä vaihtamaan ammattia, niin mitä voisit kuvitella tekeväsi uutena työnäsi?" En ollut asiaa aiemmin juurikaan miettinyt, mutta hetken pohdittuani mieleeni tuli jotakin täysin erilaista kuin silloinen työni: hyvinvointiala ja luontaishoidot.

Lomalta palattuani löysin postilaatikostamme ilmaisjakelulehden, jota meille ei yleensä jaettu. Päätin selailla lehteä hieman, ennen kuin heittäisin sen keräyslaatikkoon. Heti ensimmäiseltä aukeamalta silmiini osui ilmoitus MedikaNovan pian alkavasta, työn ohessa suoritettavasta vyöhyketerapian peruskurssista Jyväskylässä. Päätin ilmoittautua kurssille - ja jo ensimmäisen kurssin aikana päätin opiskella lisää.

Vyöhyketerapian sivutoimiseksi ammatinharjoittajaksi ryhdyin noin vuotta myöhemmin, vuonna 2009, kun työnantajani päätti yllättäen vähentää silloista työtäni. Vuonna 2016 siirryin päätoimiseksi refleksologiksi ja samalla otin palveluvalikoimaani myös muita hyvinvointipalveluita, joihin olin hankkinut koulutusta työn ohessa vähitellen vuosien mittaan.

Refleksologina työskentely on minulle päivittäistä oppimista, tutkimista, ihmettelyä ja kiitollisuutta. Meille on annettu ihmeellinen keho, joka on suunniteltu toimimaan täydellisesti. Vaikka kuormitumme nykymaailmassa monin tavoin sekä henkisesti että fyysisesti, voimme tukea hyvinvointiamme oikeilla valinnoilla. Elintapojen, ravitsemuksen ja liikunnan ennalta ehkäisevät vaikutukset ovat yleisesti tunnettuja. Luontaishoidot eivät sulje pois sitä tosiseikkaa, että sairastuessamme tarvitsemme usein lääketieteellistäkin apua. Näillä hoidoilla voimme kuitenkin lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia ja aktivoida kehon omia parantavia voimavaroja. Tätä mahdollisuutta haluan tarjota asiakkailleni - lempeästi ja lääkkeettömästi.

Päivi Laatunen, refleksologi-vyöhyketerapeutti, Brain Relief -hoitaja

© 2017 HOITOLA REFLEXA/Päivi Laatunen
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!